For a fee schedule for seminars please contact Marie at (226) 218-4154
or by email at:
cdtmarie@yahoo.ca

For agility enquiries contact Chad at: chad@companion dogtraining.org


 

 

 

 

 

 

Choose from the following topics. Please keep in mind to schedule two 15-minute breaks per day (one in the morning and one in the afternoon) plus 1 hour off for lunch. Each day will begin at 9:00 am and conclude between 4:30 and 5:00 pm. Please allow 15 minutes at the start of the day for introductions. Each topic's allotted time includes working set(s). All seminars are presented by Marie Sawford.



Sample Seminar
Day One
Day Two
1. Introduction
15 min 9:00 - 9:15
1. Heeling
2 hours 9:00 - 11:15
(Including a 15 minute break)
2. Competitive Puppy
2.5 hours 9:15 - 12:00
(Including a 15 minute break)
2. Preparing Yourself for the Ring
1 hour 11:15 - 12:15

3. Lunch
1 hour 12:00 -1:00

3. Lunch
1 hour 12:15 - 1:15
4. Games for Obedience
2.5 hours 1:00 - 3:45
(Including a 15 minute break)
4. Proofing and Distractions
1.5 hours 1:15 - 3:00
(Including a 15 minute break)
5. Stays
1 hour 3:45 - 4:45
5. Open
2 hours 3:00 - 5:00


Seminars covering all levels of CKC rally can be done in a one or two day format. Handling tips, ring strategies and course running can also be included.